среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

ДЗС: Состојбата со водите се стабилизира

rad (3)

Последни вести

Во периодот до 22:00 часот според податоците од подрачните одделенија на Дирекцијата за заштита и спасување водите се повлекуваат во своите корита и состојбата се стабилизира – нема нови излевања. Преку дирекцијата се ангажирани градежни машини за справување со непогодите – во Штип градежна Машина Багер за правење на одбрамбени насипи и расчистуване, во Радовиш утоварна лопата и камион.

Дирекцијата за заштита и спасување преку своите подрачни одделенија ја следи состојбата во републиката, со постојан контакт со локалната самоуправа и е подговена да во случај да има потреба активира дополнителна механизација за отстранување на последиците од врнежите.

Најчитани вести