сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

ЕБОР поддржува оддржлив развој на македонските државни патишта

ebrd-dogovor-naslovna

Поврзани вести

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобрува зголемување на постојниот кредит за 21 милион евра за поддршка на натамошните подобрувања на мрежата на македонските државни патишта, во делот помеѓу Штип – најбрзо растечкиот регионален центар, и Кочани – град во источниот дел на земјата.

Договорот со ЕБОР за финансирање на експресниот пат Штип-Кочани денес во Лондон беше потпишан од страна на вицепремиерот во Владата на Република Македонија и Министер за финансии Зоран Ставрески и првиот потпретседател на Банката, Фил Бенет.

Ние ја гледаме потребата за развој…

Најчитани вести