четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

ЕБОР со програма за жени бизнисменки

zeni

Поврзани вести

Програмата за жени во бизнис наменета за финансирање на претпријатија раководени од жени денеска во Скопје ќе биде претставена од страна на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Охридска банка, која е дел од Групацијата „Сосиете Женерал“.

Кредитната линија во висина од 3 милиони евра од ЕБОР, кои ќе се користат преку Охридска банка, има за цел да го поттикне учеството на жените во економијата.

Програмата треба да им помогне на претпријатијата раководени од жени да обезбедат финансиски средства и практично знаење за да го развијат својот бизнис.

На презентацијата на програмата најавено е учество на вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски, шефот на Канцеаларијата на ЕБОР, Анка Јонеску, на директорката на секторот Корпоративно и инвестициско банкарство на Охридска банка, Нина Неданоска, како и на кординаторката за економска и трговска соработка во амбасадата на Шведска, Билјана Џартова – Петровска.

Најчитани вести