Свет

Еден од бомбашите самоубијци во Париз е жив и здрав

Еден од бомбашите самоубијци во Париз е жив и здрав

Еден од бомбашите самоубијци во Париз е жив и здрав. Белгиецот Брахим Уанда кој беше прозван во медиумите како еден од бомбашите самоубијци во Париз е всушност жив и здрав.

Тој на својот фејсбук профил  поставил видео во кое изразува запрепастеност од односот на полицијата и на медиумите и воедно позира со медиумот.

Прво помислив дека некој се шегува со мене, објаснува Уанда. То вели дека фотографијата објавена во медиумите била земена додека играл за локален фудбалски клуб.