Македонија

Еден од синовите на Ердоган под истрага за поврзаност со криминална група

Еден од синовите на Ердоган под истрага за поврзаност со криминална група

Еден од двајцата синови на турскиот премиер Рецеп Таип Ердоган е под истрага за „создавање и припадност на криминална група“ во рамките на корупцискиот скандал, кој што избувна во Турција.

Билал Ердоган, кој раководи со невладината организација „Турска фондација во служба на младите и образованието“ е осомничен за извршување на сериозни криминални дела.

Веста доаѓа во време кога е отстранет од работа Муамеер Акаш, обвинител за случајот, кој рече дека бил спречен да ги извршува своите обврски и да ги направи потребните апсења и претреси.

Во средата вечерта во Турција беа се раширија гласини дека уште 30 политичари и нивните блиски се инволвирани во корупцискиот скандал . Ден подоцна истрагата сеуште нема нови осомничени.