Македонија

Единаесет Албанки протерани од Македонија поради нелегален престој

Единаесет Албанки протерани од Македонија поради нелегален престој

Полицијата во голема акција во селата Велешта и Радолишта, открила 11 албански државјанки кои нелегално престојувале во Македонија.

На истите им била поднесена прекршочна пријава, им била изречена глоба како и мерка протерување од територијата на Р.Македонија.

Лицата преку граничниот премин Ќафасан биле депортирани во Албанија.