Македонија

Една година бесплатна дигитална телевизија со „Близу“

Една година бесплатна дигитална  телевизија со „Близу“

Телекомуникацискиот оператор „Близу“ го продолжува пролетниот промотивен период со неколку нови придобивки за своите корисници.

Од денес, сите оние кои ќе се претплатат на Старт пакетот со 3 услуги, ќе гледаат дигитална телевизија бесплатно во времетраење од една година. Промоцијата вклучува намалување на цената на пакетот во првата година, вклучувајќи и до 90 канали во првите 3 месеци, 15Mbps неограничен интернет  и фиксна телефонија. Сите овие бенефиции корисниците ќе можат да ги добијат за само 845 денари месечно во првата година.

freeY_poster

Корисниците, пак, кои сакаат комплетно уживање во кристално јасна слика, отсега  можат да ја искористат новата понуда на операторот со која за само 449 денари месечно со вклучен ДДВ можат да добијат телевизор Phillips 32. Оваа понуда која вклучува и ТВ уред Phillips 42 Full HD за 659 денари месечно, важи за сите постоечки и нови корисници за кој било од пакетите со три услуги, за договор на 24 месеци.

Понудата за ТВ уреди е во соработка со НЛБ Тутунска банка. Повластените цени за користење на ТВ уредите Phillips 32” и 42” е достапна за сите корисници на 48 месечни рати.

– Големото зголемување на канали кое го извршивме низ минатите месеци беше повод за следното големо нешто кое го подготвивме: бесплатна телевизија цели 12 месеци и неверојатна понуда на ТВ уреди по прифатливи цени. На овој начин каналите во портфолиото на Близу, чиј број го зголемивме до 170, се достапни за нашите корисници повеќе од кога било“ , изјави Искра Секуловска, директор на маркетинг во Близу.

Повеќе информации корисниците можат да добијат на телефонскиот број 089 011 011, или пак на www.blizoo.mk.