Крими хроника

Една година затвор за камионџијата што прегази девојче во Хром

Една година затвор за камионџијата што прегази девојче во Хром

Една година затворска казна, доби возачот на камионот, Раде Васакевски, кој на 24-ти октомври минатата година ја прегази 11 годишната Матеа во скопската населба Хром.

На Васакевски, кој е професионален камионџија му се судеше за тешки дела против безбедноста на луѓето и против имотот во сообраќајот за кое е одредена максимална затворска казна до пет години.