среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Една работа ве дели од остварување на сите ваши соништа, која е таа?

make_a_wishhhh

Последни вести

Постои една работа која ве дели од големиот успех. Сигурно ви е познато дека е многу тешко да се пронајде мотивација и да се остварат саканите цели. По тешкиот и напорен ден на работа, или тешката работна недела често во главата „ни се врти“ помислата дека е најдобро да се откажете.

Но, иако тоа веќе можеби сте го слушнале многу пати досега: „Никогаш несмеете да се откажувате!“

Во секој случај веќе сте стасале далеку, а кога ќе дојдат мигови кои ви се чинат дека се неподносливи постои мал трик што ќе ви помогне за да ги подобрите нештата.

Наградете се самите себе си со „слатки“, буквално или само метафорично.

За разлика од наградите што мора да се заработат или да се оправдаат, овие мали задоволства се само уживање што можеме самите себе си да си го приуштиме, открива експертот Гречен Рубин во нејзината книга „Подобри од порано“.

Со оваа мала постапка ќе ја зајакнете вашата самодоверба, што ќе ви помогне да го задржите правецот кој води кон остварување на вашите цели. Добрата вест е дека наградата можете да ја изберете сами, а тоа можете да го направите уште денес.

Најчитани вести