Магазин

Една во милион: Црномуреста Нигеријка роди бело бебе

Една во милион: Црномуреста Нигеријка роди бело бебе

Триесет и двегодишнатаНигеријка Кетрин  Хоуварт останала шокирана кога по породувањето и го донеле бебето да го земе во раце и била сигурна дека и донесле погрешно бебе.

Новороденчето било целосно бело, додека неговата мајка со потекло од Нигерија има целосно темна кожа.

Иако бебето Џона има бел татко, докторите велат дека шансите да се роди целосно бело бебе е многу мала, можеби еден во милион случаи.