Македонија

Едно лице повредено при минирање на рударскиот коп кај Бучим

Едно лице повредено при минирање на рударскиот коп кај Бучим

При минирање на рударски коп кај Бучим, вчера летале карпи и камења и надвор од опасната зона за што жителите денеска протестираа. Вчера, во инцидентот имало и еден повреден земјоделец, кој е хоспитализиран во радовишката болница.

Од рудникот ја признале грешката и надлежниот инжинер добил отказ, објави „24 вести“.