Македонија

Ефтов: Разликата е од 170 до 180 илјади гласови

Ефтов: Разликата е од 170 до 180 илјади гласови

Проблемот се последните анкети и таа разлика од 170 до 180 илјади гласови. Да беше разликата околу 80 до 100 илјади гласови досега ќе имавме избори. Новинарот Васко Ефтов во статус на неговиот Фејсбук профил порачува дека македонскиот народ не смее да дозволи да биде исплашен или испровоциран.

Тој објавува дека разликата меѓу владејачката и опозициската партија е од 170.000 до 180.000 гласови.
fb-vasko

Ќе ве замолам да делувате со малку нервоза и без паника. До петок ќе читате се и сешто. Не мора да верувате и да се нервирате од се што ќе прочитате. Ова не е 1913 година па во Виена да биде нов Букурешт. Од друга страна зошто ако сте сигурни во себе да им дозволите на неколку илјади “агресивни демократизираци” на нашата живеачка да ве исплашат или испровоцираат. Тие ќе бидат се порадикални, а радикализмот секогаш носи намалување на бројките. Да не се плашите: Навистина ние сме слични на Украина, но далеку од умот е да се плашите дека овде ќе има украинско сценарио. Овде е можно друго сценарио, но не и украинско. Олеснителна околност е што ја имавме веќе 2001 година, што веќе имавме атентат врз Претседател така што ако се оди ќе се оди на некое ново решение-сценарио. Проблемот се последните анкети и таа разлика од 170 до 180 илјади гласови. Да беше разликата околу 80 до 100 илјади гласови досега ќе имавме избори. Затоа не се залетувајте туку чекајте на контранапад…