ТОП,Македонија

Ефтов и Велиновска анализираат: Системот на Сорос кај христијаните и на Ѓулен кај муслиманите ќе бидат први на удар

Ефтов и Велиновска анализираат: Системот на Сорос кај христијаните и на Ѓулен кај муслиманите ќе бидат први на удар

-Тоа што се случуваше во Турција оваа и минатата година или во Украина. Луѓе и луѓе, генерации и генерации беа уништени од мрежите кои Сорос и Ѓулен ги имаа инсталирано ширум светот. По претседателските избори во САД и победата на Доналд Трамп, токму Сорос и Гуѓлен ќе бидат први жртви на неговото владеење, вели новинарот Васко Ефтов во неговата емисија.

Направен е систем, објаснува кој треба да се демонтира а кој е вмрежен во сите институции и кој има прв втор и трет ешалон  таму и кај нас. Демонтирањето ќе започне кај нив и ќе продолжи кај нас.

– Сите се збунети. Сите кои се дел од  договорот, корисните марионети ширум планетата, а особено во Европа се стаписани. Наеднаш немаат газда и немаат кој да им даде директива а тоа значи дека немаат водечка линија која што треба да ја следат, објаснува Мирка Велиновска која што беше гостин во емисија Во центар, на Ефтов.

-Балкански конфликт предизвикува само македонското прашање. Само Македонија може да ги вовлече Грција и Албанија и Србија и дасе шири нагоре. Едната линија е Македонија, другата е Турција. Го имаме Сорос кој треба да го дестабилизира Балканот и Ѓулен кој тоа требаше да го направи во Турција, објаснуваат во емисијата.