Свет

Египет: 95 отсто од избирачите го поддржале новиот Устав

Египет: 95 отсто од избирачите го поддржале новиот Устав

Министерството за внатрешни работи на Египет изјави дека за проектот за новиот Устав на земјата гласале 95 отсто од избирачите кои излегле на гласање на референдумот, пренесува „Би-Би-Си“.

Официјалните резултати на референдумот ќе бидат објавени 72 часа по затворањето на избирачките места.

Поддржувачите на поранешниот претседател на Египет, Мохамед Морси, „Муслиманските браќа“ се обидувале да го бојкотираат гласањето.