сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 19

ЕК: Турција ги исполни правните обврски за прием на вратените бегалци од Грција

Денеска од Грција беа депортирани 202 мигранти во Турција.

113698083

Последни вести

Европската комисија денеска соопшти дека Турција ги исполнила правните обврски за прием на бегалците испртатени од Грција, пренесува БТА.

Денеска од Грција беа депортирани 202 мигранти во Турција во рамките на договорот меѓу Анкара и Европската унија за запирање на мигрантскиот бран.

Планот со цел да биде затворена маршрутата на мигрантите преку Егејско Море предизвика загриженост на организациите за заштита на човековите права и некои европски политичари за законитоста на планот.

Најчитани вести