Македонија

Екипите на Град Скопје на терен, се справуваат со последиците од дождот

Екипите на Град Скопје на терен, се справуваат со последиците од дождот

По невремето со обилни врнежи од дожд што попладнево го зафати Скопје, екипите на Градот Скопје и на јавните градски претпријатија веднаш излегоа на терен каде работат на санирање на последиците.

Од обилните врнежи на дожд беа блокирани поголем број на сообраќајници и подвозници- подвозникот на булеварот “Гоце Делчев” под стоковната куќа МОСТ, булеварот “Киро Глигоров”, подвозникот на булевар “Србија”, подвозникот на улица “Боца Иванова”, како и подвозникот кај улицата “Павел Шатев”.

Екипите на Градот Скопје и јавните градски претпријатија интервенираа веднаш и за помалку од еден час сите сообраќајници беа расчистени и проодни, освен подвозникот на булевар “Србија” каде се работи во моментов на отпушување на атмосферскиот колектор и истиот набрзо треба да биде прооден.

Градскиот штаб за заштита и спасување во соработка со јавните градски претпријатија ја следат состојбата на терен и интервенираат на сите локации каде што има потреба