сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 10

Економски совет во Прилеп, се разговараше за значајни точки

Денеска во просториите на општина Прилеп се оддржа 20-тата седница на Економскиот Совет.

prilep-ekonomski-sovet-640x360

Последни вести

На состанокот беше дискутирано по повеќе точки од дневниот ред како што се: гасификација, можностите кои се нудат во индустриската зона „Прилеп 2“, пректот „Купи куќа за млади“, информации за слободни зони за Brownfield инвестиции.

На состанокот беше дискутирано и за РК „Победа“ и за неговите успеси како и за новите субвениции кои ги понуди Владата на РМ за проектот „Од град во село за нов почеток“. Градоначалникот Марјан Ристески  на овој Совет истакна дека сите овие проекти имаат приоритетна улога во економско-стопанскиот развој на нашата општина.

Најчитани вести