Свет

Експлодира пакет на станица во Франција, илјадници луѓе се евакуирани

Експлодира пакет на станица во Франција, илјадници луѓе се евакуирани
Неколку илјади патници вечерва се евакуирани од железничката станица „Гар ду ноар“ (“Gar du Nor”) во централниот дел на Париз откако полицијата пронајде соминтелен пакет, а потоа била изведена и дигурна детонација.

На Твитер има снимка на којa може да се видат многу луѓе во една од најфрекфентните станици во престолнината на Франција, опкружена со работници и обезбедување, додека во позадината се слуша силна експлозија.

Дојавата за бомба дошла само еден час откако француските власти објавија дека ги уапсиле три радикализирани Француски жени минатата недела, кои се подготвувале да го изведат насилниот чин, кој требало да се случи на некоја метро станица.