четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Експлозија во чешката фабрика за оружје “Селиер и Белот”

Силна експлозија одекнала денес во фабрика за оружје во Чешка, а локалните медиуми наведуваат дека можеби три лица загинале.

Експлозија во чешката фабрика за оружје "Селер и Белот"

Експлозија во чешката фабрика за оружје "Селер и Белот"

Поврзани вести

Името на фабриката е “Селиер и Белот”, а се наоѓа на 60 километри јужно од Прага, во местото Влашим.

Портпаролот на противпожарната служба, Ладислав Холомчик изјавил дека несреќата се случила во 12:35 по локално време, како и дека експлозијата не предизвикала пожар. Сепак, неколку од работниците сеуште се наоѓаат внатре во фабриката поради што нивната состојба засега е неизвесна.

Најчитани вести