недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 36

Експолозија во француска нуклеарна централа

Францускиот весник „Вест Франс“ денеска објави дека се случила експлозија во реактор на нуклеарна централа Фламанвил.

централа

Поврзани вести

Францускиот весник „Вест Франс“ денеска објави дека се случила експлозија во нуклеарната централа Фламанвил.

Централата се наоѓа во северозападна Франција.

Експлозијата се случила во машинската хала. Според пожарникарите, пожарот избил вон нуклеарната зона и нема опасност од радијација.

Според првичните информации, при експлоизјата има повредени.

Се уште не се познати причините за експлозијата.

Ова е моментот на експлозијата:

Најчитани вести