петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Екстерно за средношколците кои не полагаа во јануари

eksterno-testiranje

Последни вести

Од денеска ќе се спроведе екстерната проверка на постигањата на знаењата на учениците од завршните години (трета и четврта) во средните училишта, кои не беа тестирани во периодот од 26 до 30 јануари, соопшти Министерството за образование и наука.

Тестирањата ќе се реализираат согласно објавените распореди на интернет страницата: prasanjaeksterno.dic.edu.mk. Резултатите ќе бидат објавени на 23 февруари 2015.

Најчитани вести