Македонија

Екстерното тестирање минува без проблеми

Екстерното тестирање минува без проблеми

Основците и средношколците кои во понеделникот го полагале првиот предмет од екстерното тестирање, денеска го полагаат вториот предмет.

„Како и досега, процесот минува без проблеми во системот“, посочи министерот за образование и наука, Спиро Ристовски,

До 10  јуни во просек ќе полагаат по 50.000 -55.000 ученици дневно.

Ристовски очекува процесот да заврши во најдобар ред како што започна.