понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 16

Екстерното тестирање на матурантите почнува утре

Една недела пред тестирањето учениците добија информација за деновите на тестирање, а во петокот училиштата ги објавија и распоредите со предмети по кои учениците ќе бидат проверувани.

eksterno-testiranje-20

Последни вести

Од утре, 30 јануари, до 3 февруари ќе се спроведува екстерно тестирање на матурантите. Државниот испитен центар (ДИЦ) соопшти дека ќе бидат опфатени 18.600 ученици во завршни години во средното образование.

Една недела пред тестирањето учениците добија информација за деновите на тестирање, а во петокот училиштата ги објавија и распоредите со предмети по кои учениците ќе бидат проверувани.

ДИЦ информираше дека прелиминарните резултати ќе бидат објавени на 7 февруари.

Најчитани вести