Свет

Екстремно ниски темпратури во Русија

Екстремно ниски темпратури во Русија

Експерти од руското Министерство за вонредни состојби велат дека студот е причина и за дваесетина хаварии и пожари кои настанале во уралската Свердловска област. Во главниот град на Јужен Урал, Челебинск, вечерва се очекува живата на термометарот да се спушти на минус 31 Целзиусов степен.

Алармантна е состојбата и во кавкаскиот регион.

Локалните метеоролози прогнозираат дека ваквата состојба ќе продолжи до 23 декември.