петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 38

Елитната САС ликвидирала 200 џихадисти

САС- овците им помогнале и на курдските борци кои војуваат против тероризмот, да се организираат во герилски единици. Освен тоа, учствуваат и во тајни операции.

Во Косово се вратиле 120 борци кои војувале во Сирија и Ирак

Во Косово се вратиле 120 борци кои војувале во Сирија и Ирак

Последни вести

Припадниците на британската специјална единица САС во Сирија и во Ирак ликвидирале 200 припадници на ИСИС. Уништиле цел конвој од 20 возила, напаѓале од заседа и од воздух, а убивале и со снајпери.

САС- овците им помогнале и на курдските борци кои војуваат против тероризмот, да се организираат во герилски единици. Освен тоа, учствуваат и во тајни операции, заедно со америкнските сили во Багдад.

Нивното делување дури сега имало големо влијание на терористите.

Ги повикуваат терористите да се предадат

Наспроти големата акција на сириското воено воздухопловство на југ од провинцијата Хама, од хелихоптер фрлале летоци со кои ги повикуваат терористите да го предадат оружјето, а цивилите да го напуштат подрачјето.

Најчитани вести