Македонија

Емил Димитриев ќе присуствува на положувањето на светиот крст

Емил Димитриев ќе присуствува на положувањето на светиот крст

По повод чествувањето на празникот Богојавление  Водици, претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на парламентарните избори, Емил Димитриев, денеска (вторник, 19 јануари 2016 година), ќе присуствува на чинот на положување на Светиот крст во водите на реката Вардар.

Настанот ќе се одржи на мостот кај хотелот „Холидеј Ин“.

Почетокот е предвиден за 11:45 часот.