Магазин

Епл искешира 3 милијарди долари за Битс Електроникс

Епл искешира 3 милијарди долари за Битс Електроникс

Американскиот компјутерски гигант „Епл“ ја купи за три милијарди долари калифорниската компанија „Битс електроникс“.

„Битс електроникс“, меѓу другите свои производи е позната по стерео слушалките на раперот Др. Дре.

Информацијата за претстојниот договор во медиумите се појави пред неколку недели. Ова е најголемо преземање во 38-годишната историја на „Епл“.

Коосновачот на „Битс електроникс“ Џими Ајовин и раперот Др. Дре ќе ги предводат клучните музички сектори на „Епл“.