Свет

Ештон го осуди терористичкиот напад во Кабул

Ештон го осуди терористичкиот напад во Кабул

Европската унија го осуди терористичкиот напад во Кабул, каде што настрадаа 21 лице. Ова беше објавено во соопштението на високиот претставник на ЕУ за прашањата на надворешната политика и безбедност Кетрин Ештон, цитирано од „ИТАР-ТАСС“.

„Го осудувам овој монструозен терористички акт, за кој нема никакво оправдување. ЕУ ја изразува својата длабока поддршка до авганистанскиот народ“, се вели во соопштението на Ештон.