Македонија

Естрадата пееше во Охрид и донираше за поплавените

Естрадата пееше во Охрид и донираше за поплавените

Дел од македонската естрада вчера настапи на Градскиот Плоштад во Охрид и здружено со граѓаните донираа за поплавените семејства во Скопје.

Кутиите за донации за кратко време се наполнија, а донации стигаа и од странските туристи кои не ги криеа своите солзи. Анастасија Петреска, нејзиниот татко Наум, Боби Мојсовски, Ѓоко Таневски, Татјана Стефановска, Зуица Лазова и организаторката Елена Велевска се само дел од пејачите кои настапија на овој хуманитарен настан.

elena-naum
Апелираат до сите колеги кои не беа во можност да настапат, да донираат за настраданите подрачја.Освен паричните донации, се собраа и доста материјални средства кои во моментов се неопходни за загрозените семејства.
Нешто подоцна хуманитарен концерт во „Кадмо“ одржаа Тајзи и Спејко кои исто така целиот хонорар и собрани средства од настанот го донираа за поплавените подрачја.
spejko-tajzi

Викендов продолжува хуманитарната акција во Охрид. Дел од собраните средства од концертот на „Продиџи“ ќе бидат пренаменети за донации.

estrada