Балкан

Естрадните ѕвезди во Србија пред даночната управа тврделе дека се сиромашни

Естрадните ѕвезди во Србија пред даночната управа тврделе дека се сиромашни

Најплатените естрадни ѕвезди во Србија почнале да добиваат повици од Даночната управа за да го пријават својот имот и хонорарите, а вчера кај инспекторите на разговор биле повикани Јелена КАрлеуша, Мирослав Илиќ и Рада Манојловиќ, објави српски Курир.

Според сознанијата на весникот, повик за разговор добиле и Марија Шерифовиќ и Снежана Ѓуришиќ, тие не се појавиле.

Според грубите проценки српската естрада годишно затајува и до 87 милиони евра и тоа така што не ги пријавува вистинските приходи, големите вили, јахтите, хонорарите и недвижностите.

Но, српските власти се надеваат дека по овие разговори тоа повеќе нема да биде пракса.