петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

ЕУ дава 56 милиони евра итна помош на Грција за мигрантите

Европската комисија на Грција и додели 56 милиони евра на име итна помош за подобрување на условите на мигрантите.

133049103

Поврзани вести

АНА пренесува дека средствата се наменети за зајакнување на капацитетот на грчките власти за регистрација на новопридојдените мигранти и нивните барања за азил.

Грчката агенција наведува дека од вкупната сума, 46 милиони евра се обезбедени од Фондот за азил, миграција и интеграција (АМИФ), а преостанатите десет милиони евра стигнуваат од Меѓународниот безбедносен фонд (ИСФ).

Најчитани вести