среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

ЕУ формира комисија за истрага за „Панамски документи“

Законодавството на Европската унија формираше истражна комисија која ќе испита како поединци и мултинационални компании користеле сметки за да скријат средства и да избегнат плаќање данок.

133115242

Поврзани вести

Даночниот експерт во ЕП, Филип Ламберт изјави денеска дека документите кои неодамна „протекоа“ од панамска адвокатска канцеларија покажала дека досега е „контролиран само врвот на леден брег за избегнување даноци од страна на странци и фирми“.

Во случајот Панамски документи, во јавноста се појавија 11,5 милиони довеливи документи кои содржат детални информации за 214.000 оф-шор фирми. Документите покажуваат како богати поединци меѓу кои и државни службеници скриваат пари од јавноста.

Најчитани вести