вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ЕУ ја забрзува постапката за депортација на мигрантите

eu-630x289

Последни вести

Европската унија инсистира да ја забрза депортацијата на мигрантите, во рамките на напорите да се оспори впечатокот дека барателите на азил уживаат во добриот живот откако ќе стигнат во Европа.

Во документот за акција за решавање на приливот на мигранти се апелира до државите земји-членки да „преземат акција за намалување на нивото на очекувања“ кај потенцијалните баратели на азил.

– Брзото враќање на мигрантите би можело да служи како пример со кој би се спротиставиле на лажното ветување дека мигрантите веднаш ќе го подобрат својот живот, се посочува во документот на претседателството на ЕУ.

Повеќе од 276.000 мигранти нелегално влегле во ЕУ минатата година.

Најчитани вести