Балкан

ЕУ: Кирилицата би можела да биде сериозен проблем за Хрватска

ЕУ: Кирилицата би можела да биде сериозен проблем за Хрватска

Повикувајќи се на соговорници од ЕУ, весникот пишува дека Законот за спроведување и заштита на правата на малцинствата донесен како услов од поглавјето 23, што беше неопходно за влез на Хрватска во ЕУ.

Доколку иницијативата за свикување на рефендум помине и доколку на тој референдум одлучи дека законот мора да се менува, Хрватска со тоа ќе направи чекор наназад.