Балкан

ЕУ ќе издвои 195 милиони евра за штетите од поплавите во Србија и ЕУ

ЕУ ќе издвои 195 милиони евра за штетите од поплавите во Србија и ЕУ

ЕУ ќе издвои 195 милиони евра за санирање на штетите од поплавите во Србија и БиХ.

Станува збор исклучиво за средства од институции на ЕУ и во нив не се вброени донациите на одделни земји-членки.

Република Македонија досега во пари и добра донирала околу 600 илјади евра за помош на Србија и Босна и Херцеговина, откако пролетва овие земји се соочија со хуманитарна катастрофа предизвикана од поплави.