петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 34

EU Reporter и EU Today: Лидерот на македонската опозиција фатен во лага

Влијателните медиуми од Европската Унија денес на големо пишуваат дека лидерот на македонската опозиција Зоран Заев е фатен во лага.

zoran zaev vo izrael

Поврзани вести

Влијателните медиуми од Европската Унија денес на големо пишуваат дека лидерот на македонската опозиција Зоран Заев е фатен во лага.

Во извештајот на EU Reporter и EU Today се наведува дека додека политичките лидери се озлогласени дека се мошне економични кога станува збор за вистината, а многу ретко се обвинети за лажење и тоа од страна на нивните билатерални партнери.

Но, со ваква срамна политичка ситуација во моментов се соочува Зоран Заев, лидерот на опозицијата во Македонија. Скандалот не само што го наруши неговиот личен кредибилитет, туку се заканува да го стави на ризик меѓународниот кредибилитет на Македонија, се вели во текстот на EU Reporter.

Двата влијателни…

Најчитани вести