петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 13

ЕУ воведе санкции за шестмина пратеници од руската Дума

Санкциите вклучуваат замрзнување на имот и одземање на правото за патување во ЕУ.

133049843

Последни вести

Советот на ЕУ одлучи да вклучи во списокот на санкции против Русија шестмина пратеници од Државната дума.

Списокот со санкции се зголеми на 152 лица и 37 организации.

Пратениците, кои беа додадени на списокот со денешната одлука, биле избрани на изборите, кои се одржаа во Крим по анектирањето на полуостровот од страна на Русија.

Санкциите вклучуваат замрзнување на имот и одземање на правото за патување во ЕУ.

Листата со санкции првично е изготвена во 2014 година, а нејзината важност е  продолжена до 15 март 2017 година.

Најчитани вести