Свет

Евакуација на Дизелдорф поради бомба од Втората светска војна

Евакуација на Дизелдорф поради бомба од Втората светска војна

Бомбата беше откриена од градежни работници. Евакуирани ќе бидат жителите во радиус од еден километар од местото, на кое е пронајдена бомбата.

За време на активностите за деактивирање регионот ќе биде затворен за движење.