Македонија

Еве каде ќе нема струја утре

Заради технички зафати во електро-системот утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Чаир, Центар и Карпош.

Како што информираат од РЦУК, утре   во периодот од 08:30 – 14:30 часот,  корисниците од улиците: „Стојна Стефкова“, „Панче Неделковски“ и „Коста Абрашевиќ“ во општина Чаир.

Во време од 09:00 – 16:00 часот, без струја ќе бидат корисниците од:  ул. „Митрополит Теодосиј Гологанов“ бр. 56, 58, 60, 126, 128 и 130,  ул.„Хрсто Смирненски“ бр.46, 38, 55, 53, 64 и 132, ул. „9-ти Мај“ бр. 44, 17,и 21 , ул.„ Рузвелтова“ бр. 5, 7и 9 и дел од Фабрика Треска во општина Центар.

Во период од 10:30 – 15:00 часот, корисниците од дел од  ул. „Лесновска“ околу бр. 16. во општина Карпош.