понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 17

Еве каде треба да го фрлите маслото по готвењето

umesto-na-dizel-voze-auto-na-zejtin-1231542-velika

Последни вести

Поголемиот број луѓе маслиновото масло по употребата го фрлаат во кујнскиот садопер, меѓутоа ова постапка е многу погрешна.

Најдоброто нешто што може да го сториме со употребеното масло е да го преточиме во пластично шише, кое цврсто ќе го затвориме, а потоа да го фрлиме во канта за отпадоци.

Зошто ова го нагласуваме? Поради тоа што еден литар масло, верувале или не, загадува речиси еден милион литри чиста вода. Споменатата количина вода е количина која нормален човек би ја употебил во период од 14 години.

Споделете ја понатаму оваа порака, природата ќе ви биде благодарна! На крајот, сето тоа е за наша корист.

 

Најчитани вести