недела, 25 јуни 2017  |  Вести денес: 39

Еве како би изгледала двојазичноста која ја најавува Заев

За да доловат како би изгледало тоа, граѓаните спроведоа герила акција, па на патната сигнализација поставија зборови на албански јазик.

image-0-02-05-0024e89678ceec1bf0496293f3fe962d00ff58213aa382a8ae0a35e0a3240a44-v-640x480

Последни вести

Не стивнуваат реакцијата на јавноста, предизвикани од скандалозните ставови на лидерот на опозицијата, Зоран Заев, по однос на двојазичноста во Македонија.

За да доловат како би изгледало тоа, граѓаните спроведоа герила акција, па на патната сигнализација поставија зборови на албански јазик.

Вака би изгледала двојазичноста која ја најавува Заев:

image-0-02-05-a7b6d0e295d901cdfdf79827ff8bcd145e5c3affeaad37913cc95be7139e066a-v

image-0-02-05-0f9d30f0d69121bb6c1bd1e26ba64ac280262d0ca1169c3420297f6b4be9aa2b-v

image-0-02-05-1136aac9712718f61b3bc479ed3e45f6f1f7cb85a5acea02935edaf9515ceda9-v

image-0-02-05-941325f17130f35649686f5ae88fbb16b7a6132bf6b0ee6e325b195e000443e8-v

Најчитани вести