петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 19

Еве како да го намалите ризикот од дијабетес, мозочен и срцев удар

Последниве 10 години интензивно се говори за позитивното влијание на чајот врз здравјето.

zelen-caj

Последни вести

Шолјата чај е на добар глас кога станува збор за здравствените благодети, а експертите тврдат дека редовното конзумирње на чај го регулира крвниот притисок го намалува ризикот од дијабетес и мозочен удар.

Би требало да пиете помеѓу три и пет шолји чај, тврдат научниците од Здравствениот совет во Холандија.

Ерф Шотен, портпарол на Советот изјавил ека во стручната литература последниве 10 години интензивно се говори за позитивното влијание на чајот врз здравјето.

Позитивните резултати до кои дошле истражувачите, а кои укажуваат дека чајот е одлича ревенција од хипертензија, мозочен и срцев удар и дијабетес, настанале со истражување на влијанието на црниот и зелениот чај.

Затоа, токму овие два вида чај задолжително нека заземат место на вашата листа за пазарење.

Најчитани вести