сабота, 26 ноември 2016  |  Вести денес: 0

Еве како изгледаат Нијагарините водопади без вода (ВИДЕО)

Поврзани вести

Американските инженери во јуни 1969-та година го пренасочиле текот на реката Нијагара на неколку месеци.

Планот бил да ја отстранат големата количина камења, кои се наоѓаат на дното на водопадот и да се исчисти коритото, меѓутоа поради големите трошоци, за неколку месеци се откажале од идејата.

Тие ја урнале привремената брана по што водата повторно започнала да тече низ карпите.

Најчитани вести