петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Еве кои професори од Економски се осомничени за поткуп

500ukim (1)

Последни вести

Шест професори, еден асистент и сопственик на бифето биле дел од полициската истрага која денеска се спроведуваше на Економскиот факултет во Скопје.

Како што дознава Пресс 24 станува збор за професорите Д.Ј., С.Р., Т.Ф., И.Ј., С.Д., Б.Ш., асистентот Д.Д. и сопственикот на бифето Д.Т.

Во текот на денешниот ден по наредба на судот извршени се претреси во седум домови, четири професорски кабинети, во студенсткото бифе и во одделот за студентски прашања.

Сите лица опфатени во акцијата се сомничат за серија дела од областа на корупцијата. Станува збор за кривични дела поврзани со давање и примање мито, посредување, злоупотреба на службена должност и овластувања.

Најчитани вести