Македонија

Еве на кои патни правци се укинати забраните за тешки товарни возила

Еве на кои патни правци се укинати забраните за тешки товарни возила

Забраните за тешки товарни возила на патниот правец Гостивар-крак Маврово-Дебар и на планинскиот премин Ѓавато се укинати.

Доколу има нов бран на врнежи од снег на територија на Р.Македонија во текот на денешниот ден, како што е најавено, координативното тело на Министерството за транспорт и врски донесе нови мерки и доколку снегот е со голем интензитет ќе се воведе забрана за движење на тешки товарни возила и автобуси на патните правци, особено на потегот од Гостивар кон Охрид  и обратно.

АМСМ ги советува сите граѓани за задолжително поседување на зимска опрема во моторните возила и доколку им се потребни информации за состојбата на регионалните и магистралните патни правци да не контактираат на 155 55, а доколку им е потребна помош на пат или шлепување да не контактираат на 196.

Сите граѓани кои имаат паметни телефони – достапна им е и нашата АМСМ мобилна апликација и веб страната на www.amsmspi.mk