понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Еве од што најмногу се плашат Американците

Еве од што најмногу се плашат Американците

Еве од што најмногу се плашат Американците

Последни вести

Во истражување, во кое учествувале 1.541 лица, биле поставени прашања во врска со 89 различни видови на стравови. Следниве 10 стравови се нашле на врвот на листата.

1. Страв од присуство на корупција во политиката 58.0%

2. Сајбер тероризам 44.8%

3. Следење на личните информации од страна на компаниите каде што се вработени 44.6%

4. Терористички напад 44.4%

5. Следење на лични инфомации од страна на државата 41.4%

6. Страв од биохемиско оружје/војна 40.9%

7. Крадење на идентитет 39.6%

8. Економски крах 39.2%

9. Да се остане без природата во иднина  37.4%

10. Различни измами во врска со кредитни картици 36.9%

Како најголм личен страв н 17 место се нашол стравот од рептили, одјавен настап, потоа страв од напад на дронови…

Анкетата исто така покажала дека Американците се плашат од обивања во сферата на романтичните врски (76. место) и страв од духови (78.место).

А, што е на последно место? Тоа е страв од осуда поради изборот на облека(4.2 отсто).

Најчитани вести