петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

Еве што не треба да правите по оброкот!

Некои вообичаени нешта по оброкот со текот на времето стануваат ритуали, но така го загрозувате сопственото здравје. Покрај тоа што е важно да се храните здраво и да јадете умерено, важно е и да ги избегнувате некои одредени оброци по оброкот.

vecera-u-restoranu-1425545859-55358

Поврзани вести

Некои вообичаени нешта по оброкот со текот на времето стануваат ритуали, но така го загрозувате сопственото здравје. Покрај тоа што е важно да се храните здраво и да јадете умерено, важно е и да ги избегнувате некои одредени оброци по оброкот.

  1. Немојте да пушите

Истражувањата покажале дека една цигара по оброкот на нашиот организам влијае како да сме испушиле 10 цигари.

  1. Немојте веднаш да јадете овошје

Кога по оброкот јадете овошје, организмот здравите продукти ги вари заедно со останатата храна. Така здравите материи од овошјето подоцна стигаат до цревата и подолго време остануваат во желудникот. Експертите препорачуваат овошјето да се јаде најмалку еден час по оброкот или пред оброкот. Најдобро време за уживање во сочното и здраво овошје е во утринските часови и тоа на празен стомак.

  1. Немојте да пиете чај

Најчитани вести