Секс

Еве зошто треба денот да го започнете со секс

Еве зошто треба денот да го започнете со секс

Иако можеби не сте утрински тип, постојат барем 5 добри причини зошто би требало да го практикувате…

  1. Веќе сте голи – Нема губење време на соблекување, макотрпно откопчување на градник, соблекување на тесни фармерки…
  2. Можете да ја прескокнете теретаната – Утринската гимнастика со оргазмичен епилог, зарем после тоа ви е потребно да одите во теретана?
  3. Го поправа расположението – Кој не сака да го почне денот со оргазам? Хормоните што се лачат за време на сексуалниот врв не само што моментално ќе ви го поправат расположението, туку ќе направи цел ден да сте насмеани.
  4. Зацврстување на врската – Ако сте му привлечни наутро, кога лицето ви е отечено од спиење, а косата ви е бушава, тогаш вашата врска е на повисоко ниво. Докажано е дека утринскиот секс ја зацврстува врската меѓу партнерите.
  5. Го зајакнува имунитетот – Во случај оргазмот да не ви е доволна причина за утрински секс (што е малку веројатно) постојат и други предности на сексот во ова време од денот. Докажано е дека го зголемува производството на антитела во организмот и доведува до јакнење на имунитетот.