петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

ЕВН Македонија донираше помош за населението во поплавените подрачја

bregalnica-500

Последни вести

ЕВН Македонија се приклучи на акцијата на Црвениот Крст за помош на најпогоденото население во поплавите што ја зафатија Македонија.

Донирани се флаширана вода за пиење и средства за дезинфекција како најнеопходни во овој момент за населението во  Струмица, Штип, Чешиново-Облешево, Прилеп и другите подрачја во кои поради излевањето на реките водата не е за пиење или воопшто ја нема.

Соработката со Црвениот Крст за помош на поплавените подрачја ќе продолжи и натаму, согласно потребите на населението во кризните подрачја.

Најчитани вести