Магазин

Европа ја чека најладна зима во последните 100 години

Европа ја чека најладна зима во последните 100 години

Зимата која е пред нас ќе биде најладна зима во последните 100 години, а ќе го зафати поголемиот дел од Стариот континент, најавуваат британските метеоролози.

Големите количества на снег упорно ќе ја  затрупуваат Европа, следени со многу ниски температури. Според проценките на британските метеоролози, артичката зима ќе го окова континенетот дури пет месеци.

Тие најавуваат дека првиот леден бран можеме да го очекуваме веќе во ноември.
За јануари се предвидува рекордно ниска температура од минус 27 степени, и тоа на поголем дел од континентот, вклучувајќи го и пределот на Србија.